Washington DC

I weekenden tog vi på en weekend-getaway til Washington i anledning af, at vi lige har haft bryllupsdag. Det var så skønt at hente Sonni tidligt på arbejde i fredags og sætte kursen mod Washington. Der var helt feriestemning over det. Vi var på hotellet i DC allerede sidst på eftermiddagen, så vi nåede at slappe af med en drink på værelset inden aftensmaden. Vi spiste lækker mad på trendy restaurant i Georgetown fredag aften og brugte lørdagen på at se alle de officielle sights i magtens centrum. Det var en dejlig solrig og lun weekend i USA’s hovedstad.

Det var en lidt anderledes oplevelse, end hvis vi var på en “normal” ferie i USA. Jeg følte ikke på samme måde, at vi skulle se så meget som muligt, og da vi søndag ikke rigtigt orkede mere traven rundt i byen, fandt vi en god restaurant nede ved vandet og fik den lækreste brunch (selvom vi havde spist morgenmand på hotellet – men det var vel søndag, ikke?). Derefter slendrede vi en tur langs vandet og oplevede søndagsstemningen blandt trendy joggere og familier på søndagsudflugt inden vi kørte hjem. Så udover de officielle sights, som vi fik set lørdag, slappede vi mest bare af og slendrede. Det var ingen stress over at føle, at vi skulle nå at se det hele inden vi kørte hjem.

Dette vil jeg gøre næste gang, jeg er i DC

 • Shoppe og slendre noget mere i Georgetown
 • Bruge mere tid på National Gallery of Art
 • Besøge Museum of Natural History (mest pga “Night at the Museum”-filmene.. og så fordi det er gratis at gå på museer i Washington! Så cool!)
 • Spise på Farmers Fishers Bakers, hvor vi spiste brunch søndag. Det er North Dakota Farmers Union, der har startet denne restaurant såvel som andre restauranter i DC. SÅ lækkert – frisklavet og lækre råvarer hele vejen rundt. Og den lækreste brunch buffet, man kan forestille sig!
 • Leje en kajak og sejle en tur på Potomac River mens lokale beboere går tur langs havnefronten og flyene cruiser ind over byen og lægger an til landing i Washington.

20130916-132850.jpg

Trendy shopping i Georgetown

20130916-132957.jpg

Abraham Lincoln Memorial

20130916-133032.jpg

Hvor der er amerikanere, er der mad. Der var selvfølgelig en lang række foodtrucks langs “the mall” som er stykket mellem Kongressen og Abraham Lincoln Memorial. Det er også her, alle de store museer ligger, og man skulle jo nødig blive sulten mens man er på sightseeing.

20130916-133258.jpg

Washington Monumentet og the Reflecting Pool set fra Abraham Lincoln Memorial

20130916-133355.jpg

Det hvide hus. Det var egentlig ikke så imponerende. Nok samme følelse som mange turister har, når de ser den lille havfrue i København.

20130916-133549.jpg

DC waterfront. Det bedste sted til en søndags-slendretur (såmænd også andre dage..!).

Som nævnt – det var en skøn weekend hvor vi begge fik ladet op til den næste uge. Jeg har leget sekretær for Sonni i dag og lavet expenses for den sidste halvanden måneds tid. Så nu kan jeg tiltrængt holde fri for i dag. 🙂

4 tanker om “Washington DC

 1. Kære Anne.

  Hvor er det dejligt at læse om alle jeres oplevelser derovre, og godt krydret med en masse billeder, så skønt. Bliv endelig ved 🙂

  Stort kram
  Lone

  • Nu var vi ikke så meget rundt i resten af byen, men vi boede lidt uden for Georgetown og det vil jeg helt klart anbefale. Der er hyggelige gader i slendreafstand og de store attraktioner er en lidt længere gåtur eller en taxatur væk. Området omkring Det Hvide Hus og de forskellige memorials er ikke noget at prale af og ret business agtigt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s