Pancakes for Parkinson’s

Sonnis arbejdsplads gør meget ud af velgørenhedsarbejde, og det er velset, at medarbejderne ind i mellem donerer til forskellige velgørenhedsprojekter, eller deltager i arrangementer for velgørenhed. De har endda et bestemt antal dage om året, som de kan bruge på udvalgte frivillige/velgørenhedsaktiviteter i stedet for at tage på arbejde.

I den forbindelse havde Sonni skrevet os op til at deltage i “Pancakes for Parkinson’s” i dag, som var et arrangement, der bl.a. støttede Michael J. Fox’s støtteorganisation for Parkinsons (Fox var desværre ikke at se nogen steder på dagen…). Alle betalte 10$ i døren, og så kunne man spise alle de pandekager, man ville, og deltage i en silent auction med mange ganske udmærkede ting til salg. Vi skulle bemande pandekage-panden en times tid (sammen med en masse andre, så vi vendte et par pandekager hver, og så var det ligesom overstået). Det var dejligt vejr udenfor, utroligt mange søde og imødekommende mennesker (både fra Sonnis arbejde og fra andre steder) og gratis pandekager. Det var et rigtigt hyggeligt arrangement.

20130921-184330.jpg

Pancakes for Parkinsons – gymnastiksalen på Sanford High School.

Ligesom derhjemme er det i USA også fradragsberettiget når man giver til velgørenhed, men her går det også helt ned til f.eks. donationer til genbrugsbutikker. Hvis du afleverer en pose med aflagt tøj til en genbrugsbutik, kan du få en kvittering på værdien af det, som du så kan gemme og trække beløbet fra i skat, når du skal lave selvangivelse. Det kan da løbe op, den slags?

De går generelt virkelig meget op i velgørenhed og frivilligt arbejde, og særligt på Sonnis arbejde er det, som før nævnt, noget der bliver set positivt på. Der var flere “vigtige” personer fra Sonnis firma, der kom forbi, og Delawares senator var der da også og vise flaget mens han vendte et par pandekager. Det er tydeligvis med til at opbygge et godt “image” at deltage i den slags, og ligesådan forestiller jeg mig også, at det alt andet lige må have en vis betydning at man som dedikeret medarbejder investerer sin tid (og penge!) i den slags.

20130921-184321.jpg

Delawares senator vender pandekager til venstre i billedet

Men de fattige er også mere fattige, end de er i Danmark, og der er også bare mere på spil, hvis du får en alvorlig sygdom og har brug for at kunne dække dyre medical bills, så det ligger nok lidt mere lige for, at gøre noget godt for andre, når det er så tydeligt, at de har brug for det. Men jeg tror også, at det er noget, skoleeleverne får ind med modermælken på en anden måde, end vi gør i Danmark. Helt ned i high school (og måske også endnu lavere ned) bliver de opfordret til at deltage i efter-skole-aktiviteter, og de ser, at deres forældre i høj grad er involveret i skolerelaterede aktiviteter (det forventes der i hvert fald – det er jeg sikker på, at hende her, kan nikke genkendende til).

Nå, men når det kommer til velgørende arbejde, er der i hvert fald masser af incitamenter til at gøre mere af den slags – både i form af skattefradrag men ikke mindst på grund af masser af søde mennesker, der gerne vil gøre noget godt for andre. Det var en rigtig hyggelig dag, og “very American” at stå og vende pandekager (med færdigblandet pandekagedej, naturligvis) sammen med mennesker af alle typer for en god sag.

20130921-184353.jpg

Det er fokuseret arbejde…

20130921-184340.jpg

Det var nogle meget søde mennesker på vores “Griddle Team”

2 tanker om “Pancakes for Parkinson’s

  1. Tak 🙂 Spot on indlæg om den amerikanske kultur og jep: Hvert år afholder både børnehave og skole en fundraising, hvor forældre forventes at donere genstande eller oplevelser, som der kan bydes på ved ‘silent auctions’ og selvfølgelig selv bruge en masse penge. Vi forventes endda at invitere venner med, som kan bruge en masse penge. I skolen går pengene går til de familier, som har brug for hjælp til at betale skoleafgiften. Og i børnehaven går pengene til videreuddannelse til pædagogerne. Og børnene deltager i andre velgørenhedsprojekter så som at smøre sandwich til de hjemløse i San Francisco.

    • Selv tak 🙂 selvom jeg jo synes at man selv bør have lov til at bestemme hvad man vil deltage i, er det jo egentlig ret sympatisk at lære børnene det med at gøre noget godt for andre så tidligt. Jeg tror, vi kunne have godt af mere af den slags derhjemme i vores “me, myself and I” kultur.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s