You’re in Bawlmore, ‘hon!

Vi var i Baltimore sidste weekend. Eller Bawlmore som lokale ville udtale deres hjemby. Der er en helt særligt dialekt i Baltimore, hvor de sluger stavelserne – lidt ligesom rigtigt Aalborgensisk!

Ægte “Bawlmoreans” bor i Bawlmore, Murlin (Baltimore, Maryland) in ‘Merca (America). Når de er tørstige, drikker de wooder (water) og om sommeren tager de downey owe shin (down to the ocean). De tiltaler de fleste ‘hon (honey) og sluger stavelserne på ord som bleeve (believe) og spensive (exspensive). Det er charmerende og særligt med en så karakteristisk dialekt, og derudover var Baltimore en positiv overraskelse i sig selv.

Sonni og jeg har tidligere kørt forbi Baltimore fra motorvejen og set de store fabrikker og den overvældende industri, der omgiver byen. Derfor var vores forestilling, at Baltimore var præget af at være en arbejderby med stort A med en masse industri og ikke så vældigt charmerende.

Nu er der helt sikkert mere til Baltimore, end vi oplevede på vores ene dag i byen, men vi havde en fantastisk hyggelig dag ved den flotte havnefront, hvor der ligger gamle krigsskibe til udstilling og besøg (bl.a. USS Constellation, som er det sidste sejlskib i den amerikanske flåde, og som spillede en stor rolle i befrielsen af afrikanske slaver under den amerikanske borgerkrig i 1800 tallet). Havnen i Baltimore bærer tydeligt præg af, at skibsbygning har været en vigtig industri gennem tiden, men jeg synes, der er gjort meget ud af, at gøre det turistvenligt og indbydende samtidig med at det har bevaret sin historie.

Vi tog en havnetaxi og sejlede gennem havnen til Fell’s Point, som blev grundlagt af en englænder William Fell tilbage i 1700 tallet. Det ses tydeligt i dag med brostensbelagte gader, masser af små butikker, barer og restauranter. Masser af historie og stemning. Det var en kold dag, så vi tilbragte en del tid med at spise frokost og varme os på en hyggelig pub, men på en varmere dag, havde det været perfekt at tage havnetaxaen rundt og udforske flere af Baltimore’s forskellige kvarterer.

IMG_3451

Baltimores havnefront

IMG_3448

Akvarium på havnefronten

IMG_3460

Baltimore set fra oven

IMG_3465

Udsigt ud mod nogle af de ældre kvarterer, hvor man godt kan se, at det er en klassisk amerikansk arbejderby uden mange af de karakteristiske højhuse

IMG_3452

USS Constellation

IMG_2046

USS Constellation

IMG_2039

Havnefront og krigsskib set fra vandet

IMG_3481

Indsejling til Fell’s Point

IMG_2099

Hyggelige gader i Fell’s Point

IMG_3483Baltimore er bestemt flere besøg værd – særligt når vejret bliver varmere! Der er masser af historie i byen og mange steder, der er værd at udforske mere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s