Snow day(s)

I går havde vi snevejr. Amerikanerne kaldte det for en snestorm og udsendte en “severe weather warning”, skolebørnene fik fri fra skole og folk blev hjemme fra arbejde – også Sonni. Det sneede det meste af dagen og natten til i dag, og derudover blæste det en del.

Jeg ved ikke, hvordan danskerne havde reageret ved det vejr. Tror efterhånden også det ville være blevet kørt op til det helt store, men at børnene lige frem ville få fri fra skole, ville nok være uhørt. De får sne-fri bare der ligger 3-4 cm sne, eller hvis det er rigtigt koldt. Det er åbenbart delvis fordi skolebusserne simpelthen ikke kører – af frygt for sagsanlæg hvis der skulle ske noget. Jeg talte dog med en, der kommer fra Midtvesten, og hun kunne fortælle, at der hvor hun kommer fra, er man vant til sne i store mængder, og der kører skolebussen altså alligevel, bilerne har vinterdæk på (det har vi ikke her!) og børnene er ude og lege i sneen. Så der er håb for amerikanerne, trods alt. Det er blot stater som Delaware, der ikke er vant til at få så meget sne, der går helt i stå. Hun kunne i øvrigt også fortælle, at der hvor hun kommer fra, cykler børn til skole på deres cykler. Jeg blev helt glad over at høre, at der rent faktisk er nogle amerikanske børn, der stadig vokser op på den måde!

Her til morgen vågnede vi så op til snerydning i -16 grader, men i det smukkeste solskinsvejr og blå himmel. Pga manglende saltning og rydning på vores vej, de arktiske frostgrader og den førnævnte mangel på vinterdæk, arbejdede Sonni også hjemmefra i dag, så vi har rigtigt hygget os med frokost og eftermiddagskaffe. Jeg vovede mig ud på en (kort) tur i det smukke vejr. Men jeg måtte hurtigt give fortabt – for på trods af forede handsker, frøs mine fingre simpelthen til is.

IMG_3815

Tirsdag eftermiddag.

Onsdag morgen

Onsdag morgen

Det her er faktisk ikke en kælkebakke, men blot vores baghave

Det her er faktisk ikke en kælkebakke, men blot vores baghave med 30 cm sne

IMG_3820

4 tanker om “Snow day(s)

  1. Hvor fint!! Jep, tror også det er frygten for retssager… Det er så mærkeligt, i SF er vinteren blevet forvandlet til sommer med 26 grader (uhørt høj temperatur i SF), mens resten af USA er dækket af sne. (Ikke at jeg nyder godt af det, fordi jeg blev ramt af svineinfluenzaen, som også render løbsk i USA.)

  2. Årh nej for influenza. God bedring! Og hvor syret altså med 26 grader! Man kan ikke helt lade være med at skræmmes en lille smule af de mærkværdige klimaforandringer, der ser ud til at være rundt omkring. For et par uger siden havde vi -18 grader en morgen, og 2 døgn efter havde vi +18 grader. Dét var syret!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s