Hjemmegående vs. Karrieremor

Den tidligere omtalte mor, der inviterede mig på kaffe efter mit første møde i “Moms Club”, gav mig en indsigt i de enorme krav, der er til børnefamilier her i USA, hvor begge parter er på arbejdsmarkedet.

Med en ret høj stilling inden for finanssektoren, havde hun arbejdet fuld tid med sine 2 første børn og var tilbage på arbejdet 12 uger efter begyndt barsel. Det skal siges at de 12 uger er standard og det, de fleste er berettiget til. Men det er selvbetalt, og nok derfor holder mange mindre end de 12 uger, og nogen er sågar tilbage allerede efter 6 uger.

Med 2 arbejdende forældre i husstanden, var begge børn i børnehave/vuggestue hele dagen. Hun fortalte, hvordan hendes nærmeste kollegaer enten var kvinder uden børn eller mænd med hjemmegående koner, så når hun forlod arbejdet ved 18-tiden fik hun anklagende blikke med på vejen, og det samme når hun konsekvent hentede børnene efter institutionens lukketid kl. 18. Hvordan deres hverdagsaftener forløb med aftensmad, putning og udmattede forældre kan de fleste børnefamilier nok nikke genkendende til. Dertil kommer, at der ikke er noget, der hedder barnets 1 (eller 2.) sygedag, omsorgsdage eller særligt udpræget grad af hjemmearbejdsmuligheder, så med utallige lukkedage i institutioner pga snevejr, børn der blev syge eller andet, var det en ren krisebehandling hver gang familien skulle tage stilling til hvem der skulle misse endnu en arbejdsdag, et vigtigt møde eller tage en “sygedag”. For det var bare overhovedet ikke velset hverken på mandens eller hendes arbejdsplads.

Efter at have fået sit 3. barn besluttede hun at tage en pause fra ræset og blive hjemmegående. En beslutning, der ikke var særlig anset blandt kvinder i hendes position, hvilket egentlig overraskede mig lidt. Men det er nok noget med, at hvis du som kvinde vælger karrierevejen, så har du andre til at passe dine børn.

Sagen er den, at det er skruen uden ende. Kravene til medarbejderne er så høje, at når du får familie er du nødsaget til enten at hyre en full-time babysitter (eller have bedsteforældre eller andre, der kan tage over rigtigt meget af tiden) eller at den ene part stopper med at arbejde, for at det kan hænge sammen. Med kun én indkomst i familien, er man så meget mere økonomisk afhængig af en god jobsikkerhed hos den arbejdende part at han (for det er jo oftest manden) må knokle endnu hårdere og arbejde endnu flere timer, for at skaffe mad på bordet. Det giver endnu større pres hos den arbejdende part, sætter barren endnu højere på arbejdspladsen og skaber igen større krav til medarbejderne, hvoraf børnefamilierne så har endnu sværere ved at følge med.

Så der er virkelig ikke noget at sige til, at resultatet ofte bliver, at den ene part vælger at sætte karrieren på standby for at tage sig af familien, og i de fleste tilfælde er det givetvis kvinden, der har den mindste indkomst, og med høje udgifter til børnepasning osv, kan det ofte ikke betale sig, at hun arbejder.

Der er da virksomheder, der gør mere for børnefamilierne end andre, og der er også mange virksomheder som tilbyder børnepasning og mere fleksible arbejdstider, så børnefamilierne kan få det til at hænge sammen. Men det er på ingen måde hverdagskost i de fleste virksomheder – heller ikke de store internationale af slagsen. Sonnis arbejdsplads tilbyder ingen goder i forbindelse med barsel for mænd og kvinder, så her må man bruge ferie og opsparede fridage hvor det kan lade sig gøre, og for langt de flestes tilfælde er det ikke muligt at arbejde hjemmefra hvis det brænder på derhjemme. Selvom Sonni har en forstående chef og bedre muligheder end de fleste for at arbejde hjemmefra, ved jeg virkelig ikke hvordan vi skulle få det hele til at hænge sammen, hvis jeg skulle nøjes med 12 ugers barsel og derefter på arbejdsmarkedet fuld tid.

Næh, det her hjemmegående husmor er helt ok set i det lys….

6 tanker om “Hjemmegående vs. Karrieremor

  1. Systemet herovre er forfærdeligt for små børns familier. Som dansker tror man næsten ikke på vilkårene. Jeg har set kolleger komme tilbage fra barsel med efterfødsels mave og helt hvide i hovedet af træthed men det er jo normen her, så de kan jo ikke gøre andet. Og ja – set i DET lys er karrieren som hjemmegående faktisk ikke så slem 🙂

    • Hej Louise, hvor sjovt – velkommen til 🙂 og tak! Rart at høre at det ikke er helt ved siden af – jeg kan kun forestille mig hvor presset det ville være med 2 små OG 2 udearbejdende forældre.

  2. Netop grunden til at jeg også går hjemme med min dreng på 15 måneder (og nu endnu en på vej). Andet ville simpelthen ikke kunne hænge godt sammen for os som familie. Jeg er SÅ glad for min beslutning om at sige mit job op (om end jeg godt nok ikke havde gang i en hæsblæsende karriere som hende du beskriver, men arbejdede da stadig 40+ timer om ugen). Jeg synes at vi er heldige, at vi kan gøre det som vi gør det og endda trives med det, men jeg kan omvendt også godt mærke at jeg ikke har så frygteligt meget tilovers for, når mine danske veninder synes at de får for lidt i børnepenge eller at institution er for dyrt. Seriøst, jeg ved godt at der er mange forskellige løsninger herover, så man kan finde noget der passer til ens egen pengepung, men der MÅ være en grund til at så mange mødre går hjemme. Et vennepar betaler en barnepige ligeså meget som de betaler i husleje (i NYC vel at mærke!). Det er jo for vildt. Anyway, nu kom det til at blive en lang rabler, ville egentlig bare sige tak for god læsning og jeg glæder mig til at følge med 🙂

    • Hej Pernille. Velkommen til og tak fordi du læser med 🙂 Og ja, man bliver nemt hende, der tænker sit når man følger med i debatten derhjemme om, hvor hårdt børnefamilierne har det i Danmark. Det er uden tvivl et ræs og hårde vilkår for mange danske familier, og der er jo ikke samme muligheder for den ene part at vælge at blive hjemmegående i DK som der er for mange familier her i USA. Men der er godt nok mange familier herovre, der har markant sværere kår og markant mere ræs i dagligdagen end det nogensinde ville være tilfældet i Danmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s